MIDES DE PREVENCIÓ A L’ESGLÉSIA

iglesia-coronavirus-misa

Des de la Conferència Episcopal Espanyola a data de 29 d’abril de 2020, ens han  arribat unes Mides de prevenció per a la celebració del culte públic, en els temples catòlics, durant les diferents fases de recuperació de la normalitat en temps de pandèmia. 

La Comunitat Cristiana de la Parròquia de Sant Martí de Teià, les tindrem molt en compte, per a la seva correcta aplicació entre nosaltres.

IMG-20200429-WA0000

Fase 0: Mantenim la situació actual. Culte sense poble. Atenció religiosa personalitzada posant especial atenció als que han perdut èssers estimats.

Fase 1: Es permet l’assistència grupal als temples, però no massiva, sense superar el terç de l’aforament, amb eucaristies dominicals i diàries. Es manté la preferència a l’acompanyament de les famílies en dol.

Fase 2: Es restableixen els serveis ordinaris i grupals de l’acció pastoral amb els criteris organitzatius i sanitaris -meitat de l’aforament, higiene, distància- i mides que es refereixen a continuació.

Fase 3: Vida pastoral ordinària que tingui en compte les mides necessàries fins que s’hagi arribat a una solució mèdica de la malaltia.

—————————–

Es recomenable tenit molt en compte les “disposicions de caràcter general :

  • Es prorroga la dispensa del precepte dominical.                                                        
  • És recomanable que les persones grans, malaltes o en situació de risc no surtin del seu domicili per anar al temple.                                                                        
  • Cal donar la comunió a la mà. Caldrà evitar tot contacte entre les mans del qui distribueix la comunió i les mans del fidel que la rebi.                                             
  • Cal que les persones que distribueixen la comunió durant leucaristia, es desinfectin les mans abans i després de distribuirla.                                                           
  • Cal en tot i per tot mantenir la màxima prudència, prevenció i responsabilitat, ja que el virus continua actiu i una gran potència de contagi.                                                                                                                                     
  • Es convida als preveres i fidels laïcs a que, en la mesura de les seves possibilitats, duguin a terme una aportació mensual per tal de col·laborar amb alguna d’aquestes institucions: Càritas, Arquebisbat o alguna altra institució dEsglésia o civil que estigui treballant activament per apaivagar les conseqüències daquesta crisi econòmica o a la vostra mateixa parròquia si ho creieu necessari.                                                                                                                    
  • S’anima a cada parròquia a que, en el moment convenient, pugui celebrar funerals pels vostres fidels que han mort durant aquesta pandèmia.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s